Tule käymään

Arabiakeskus, Fiskarsin ruukki, Iittalan lasimäki ja Nuutajärven lasikylä ovat erinomaisia designretkikohteita niin suomalaiselle kuin ulkomaalaisellekin matkailijalle. Ne tarjoavat yhdessä tai erikseen mahdollisuuden tutustua suomalaisen muotoilun ja taideteollisuuden historiaan ja nykypäivään.  Samalla kohteet avaavat uuden näkökulman Fiskars-konsernin vahvoihin suomalaisiin tuotemerkkeihin – Fiskarsiin, Iittalaan ja Arabiaan.

Designmuseo Arabia 

Kiinnostaako keramiikka, tunnistatko Arabian leimat? Designmuseo Arabia esittelee tehtaan valmistamia esineitä tuotannon alkuvuosista nykypäivään.

Aukiolo: Museo avoinna lokakuusta huhtikuuhun ke-pe klo 12.00 - 18.00, la-su klo 10.00 - 16.00 sekä toukokuusta syyskuuhun ti-pe klo 12.00 - 18.00, la-su klo 10.00 - 16.00. Puh. aukioloaikoina 0204 39 5357. 

Huom: Designmuseo Arabia on suljettu remontin vuoksi. Museo avautuu täysin uudistettuna syys-lokakuussa 2016; tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Pääsyliput: Aikuiset 4 €, opiskelijat, ryhmät, eläkeläiset ja 12–18-vuotiaat 2 €. Alle 12-vuotiaat maksutta. 

Iittala outlet Arabia
Tervetuloa myymälään nauttimaan ostoksista, tekemään löytöjä 1- ja 2-laadun tuotteista ja poimimaan ideoita kattauksiin. Myymälämme toimittaa tilauksia myös ulkomaille vientipalvelun kautta. Katso yhteystiedot & aukioloajat

Fiskarsin Ruukki (Fiskars, Raasepori)

Fiskarsin Ruukilla on takanaan historiaa aina vuodesta 1649 lähtien. Historiallinen miljöö elää vahvasti uutta elämää, tänään rautaruukki on kansainvälisestikin tunnettu suomalaisen taiteen ja käsityöläisyyden keskus. Fiskarsin Ruukki on vakiinnuttanut asemansa korkealaatuisen suomalaisen käsityön, muotoilun ja taiteen teko- ja esittelypaikkana. Voit tehdä Fiskarsissa löytöjä sekä rakastettujen tuotemerkkien että uniikkien designtuotteidenkin valikoimista.

Fiskars on ainutlaatuinen asuinpaikka sekä matkailukohde, joka jatkaa perinteitään uudistuen. Fiskars sijaitsee Raaseporin kaupungissa, Pohjan alueella, Karjaan länsipuolella, vajaat 90 kilometriä Helsingistä länteen.

Lisätietoja Fiskarsin Ruukin tapahtumista ja palveluista: fiskarsvillage.fi

Fiskars shop

Fiskars shop tarjoaa rajatun valikoiman Arabian, Fiskarsin, Hackmanin ja Iittalan kodintuotteita sekä Fiskarsin puutarhatuotteita. Katso yhteystiedot & aukioloajat

Iittalan Lasimäki (Iittala, Hämeenlinna)

Iittalan Lasimäki on monipuolinen ja viihtyisä ostos- ja matkailukohde rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat. Alueella voi tutustua lasinpuhallukseen Iittalan lasitehtaalla ja lasin historiaan Designmuseon alaisuuteen kuuluvassa Designmuseo Iittalassa. Korkealaatuiset design-, käsityö-, sisustus- ja herkkutuotteet löytyvät Lasimäen liikkeistä. Nautinnollisten ostos-, taide- ja herkutteluhetkien ääreen on helppo tulla, sillä Lasimäki sijaitsee Helsinki – Tampere-tien (3-tie) varrella sekä Helsinki – Tampere – junaradan varrella.

Designmuseo Iittala
Iittalan lasimuseossa on esillä suomalaisen lasitaiteen helmiä 1880–luvulta nykypäivään. Lisätietoja näyttelyistä

Aukiolo: Talvikaudella syyskuu-toukokuu: la-su 11.00 - 17.00. Kesäaikaan kesäkuu-elokuu: ti-su 11.00 - 17.00, ma suljettu. Pyhäpäivinä aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia. Suljettu jouluviikon viikonloppuina.

Pääsyliput: aikuiset 4 €, opiskelijat, ryhmät, eläkeläiset ja 12–18-vuotiaat 2 €. Alle 12-vuotiaat maksutta, bussikuskit ja ryhmänvetäjät.

Opastukset: Museon näyttelyihin ja lasitehtaaseen voi halutessaan tutustua opastetulla kierroksella, jonka voi varata etukäteen, puh. 0204 39 6230 tai sähköpostitse iittala.museum@iittala.com.

Opastuksen hinta on 40 euroa + 2 euroa per henkilö sisäänpääsymaksua, sisältäen opastetun käynnin museossa. Arkisin kierrokseen on mahdollista yhdistää opastettu käynti tehtaalla. Viikonloppuisin tehdasopastuksia ei voida järjestää, sillä tehtaalla ei ole tuotantoa/lasinpuhallusta. Mahdollisuus myös hauskaan ja toiminnalliseen koululaisopastukseen, suunnattu peruskoululaisille, hinta 30 €/max. 30 hlöä.

Iittalan lasitehdas
Iittalan lasitehtaalla on mahdollista tutustua omatoimisesti lasinpuhallukseen arkisin klo 10-18. Seuraa opasteita tehdasalueella!

Lisätietoja Iittalan Lasimäen tapahtumista ja palveluista: iittalanlasimaki.fi 

Iittala outlet Iittala
Iittala outlet Iittala toimii Lasimäellä. Tervetuloa myymälään nauttimaan ostoksista, tekemään löytöjä 1- ja 2-laadun tuotteista ja poimimaan ideoita kattauksiin. Katso yhteystiedot & aukioloajat 

Nuutajärven lasikylä (Nuutajärvi, Urjala)

Nuutajärven pruukimiljöössä jatketaan Suomen vanhimman lasitehtaan yli 220-vuotisia perinteitä. Lasinvalmistukseen voi tutustua alueen työpajoissa, joissa hehkuu ja humisee, kun puhaltajat ja muotoilijat luovat lasiuunien ääressä uutta tai kun Ammattiopisto Tavastia kouluttaa tulevia lasinpuhaltajia. Kylässä työskentelee myös muiden alojen käsityöläisiä. Kaj Franckin suunnittelema Prykäri-lasimuseo on kokonaistaideteos, jossa voi erikseen varattavan kiertokäynnin aikana tutustua Nuutajärven ja lasinvalmistukseen historiaan. Nuutajärven lasikylä sijaitsee Urjalan kunnassa, Turku–Tampere-tien varrella, osoitteessa: Pruukinraitti, 31160 Nuutajärvi.

Designmuseo Nuutajärvi
Nuutajärven lasimuseossa voit tutustua mm. lasinvalmistuksen kiehtovaan historiaan, joka jatkuu Nuutajärvellä nuorten sekä kokeneiden suunnittelijoiden lasistudioissa. Lisätietoja näyttelyistä 

Aukiolo: Designmuseo Nuutajärvi avoinna kesä- ja elokuussa la-su 10-17, heinäkuussa ti-su klo 10-17 (avoinna ryhmille sopimuksesta myös muina aikoina). 

Pääsyliput: aikuiset 4 €, opiskelijat, ryhmät, eläkeläiset ja 12–18-vuotiaat 2 €. Alle 12-vuotiaat maksutta. Opastetut kierrokset ryhmille (max. 50 henkilöä 40 €/ryhmä).

Opastus: Opasvaraukset shop.nuutajarvi@iittala.com, puh. 0204 39 3527. Erikseen mahdollista saada opastettu historiakierros, joka paneutuu rakennuksiin ja niiden historiaan. Ulkoilmakierros: 40 €/ryhmä.

Majoitukset & kokoukset: Nuutajärven lasikylä tarjoaa myös majoitus- ja kokouspuitteet ryhmille. Lisätietoja Nuutajärven tapahtumista ja palveluista: nuutajarvi.fi

Iittala outlet Nuutajärvi
Iittala outlet Nuutajärvi toimii Lasimakasiinissa. Tervetuloa myymälään nauttimaan ostoksista, tekemään löytöjä 1- ja 2-laadun tuotteista ja poimimaan ideoita kattauksiin. Katso yhteystiedot & aukioloajat