Tietoa yrityksestä

Iittala on osa kansainvälistä Fiskars-konsernia, joka tarjoaa laajan valikoiman kuluttajatuotteita niin kotiin, puutarhaan kuin ulkoiluunkin. Fiskarsin tuotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti toimivuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Konsernin vahvoihin brändeihin kuuluvat Iittalan lisäksi mm. Fiskars, Gerber, Royal Copenhagen, Arabia, Hackman, ja Rörstrand.

Uskomme, että yhä kasvavan kertakäyttökulttuurin maailmassa ihmiset arvostavat hyvin muotoiltuja tuotteita, jotka on suunniteltu kestämään muuttuvia aikoja ja trendejä. Strategiamme on perustaa toimintamme ensiluokkaiseen kuluttajaymmärrykseen, asiakastyytyväisyyteen, vahvoihin brändeihin, tehokkaaseen tuotanto-toimitus-ketjuun ja kasvuun sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla.

 

Yritysvastuu

Iittala on Fiskars-konsernin rekisteröimä tavaramerkki. Vastuullinen liiketoiminta on Fiskarsin pitkäaikaisen menestyksen ja yrityksen yli 365-vuotisen historian kivijalka. Arjen kestävää muotoilua, vuodesta 1649 - tiivistää nämä perusajatukset.

Lue lisää yrityksemme kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta

 

Tuotantoketju

Ittalan tuotteita valmistetaan Suomessa sijaitsevilla Fiskars-konserniin kuuluvilla tuotantolaitoksilla sekä sopimusvalmistajillamme Euroopassa ja Aasiassa.

Pääosa Iittalan lasituotteista valmistetaan Hämeenlinnan Iittalassa sijaitsevalla lasitehtaalla. Iittalan keraamisia tuotteita valmistetaan tällä hetkellä Thaimaassa ja Romaniassa. Muiden materiaalien sopimusvalmistajia on mm. Kiinassa, Vietnamissa, Filippiineillä, Baltian maissa ja Suomessa.

Sopimusvalmistajia käytämme voidaksemme taata kuluttajille kiinnostavan, monipuolisen ja kilpailukykyisen valikoiman silloinkin, kun itsellämme ei ole riittävästi kapasiteettia tai teknisiä mahdollisuuksia valmistaa jotain tiettyä tuotetta. Sopimusvalmistajamme ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka voivat joustavasti tukea Fiskars-konsernin tavaramerkkien laatuun, tuotantoketjuun, kustannuksiin ja teknisiin vaatimuksiin liittyviä tavoitteita. Fiskarsin omien liiketoiminta-alueiden ja hankintatoimistojen henkilöstö työskentelee tiiviissä yhteistyössä kaikkien sopimusvalmistajiemme kanssa.

Olemme sitoutuneet yhdessä toimittajiemme kanssa varmistamaan, että työskentelyolosuhteet toimitusketjussamme ovat turvalliset, työntekijöitä kunnioitetaan ja kohdellaan tasapuolisesti ja että liiketoimintamme on eettistä ja ympäristövastuullisuusasiat on otettu huomioon. Nämä periaatteet on linjattu Fiskarsin Toimittajien Toimintaohjeessa (Fiskars Supplier Code of Conduct), jota sopimusvalmistajien edellytetään noudattavan.

Lue lisää Fiskars-konsernin vastuullisesta toimittajayhteistyöstä 

Iittalan tuotteiden valmistusmaa on nykyään mainittu tuotteen pakkauksessa tai tuotteen EAN-koodissa. Yksittäisten tuotteiden valmistusmaatiedot voi tarvittaessa tarkistaa omista myymälöistämme (Iittala-myymälät ja Iittala outlet-myymälät), puhelimitse Kuluttajapalvelustamme, puh. 020 33 4101 arkisin klo 10-15 tai sähköpostitse kuluttajapalvelu.suomi@fiskars.com